Sendikadan yapılan açıklamada, idarenin "fiilen derse girilmediği" gerekçesiyle artırımlı ek ders ücretini ödememesine karşı açılan davada mahkemenin, koordinatör öğretmenlik görevi karşılığında ödenen ek ders ücretlerinin de toplu sözleşme hükümleri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmettiği belirtildi.
Mahkeme kararı doğrultusunda, yüksek lisans mezunu Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenin ek ders ücretleri artırımlı olarak ödenecek, geçmiş döneme ait eksik ödemeler ise yasal faiziyle birlikte tahsil edilecek.
Eğitim-Bir-Sen, kararın yalnızca kendi üyesi açısından değil, benzer durumda bulunan koordinatör öğretmenler için de önemli bir emsal niteliği taşıdığına dikkat çekti.
Sendika açıklamasında, yüksek lisans ve doktora mezunu öğretmenlerin artırımlı ek ders ücretinden ayrım gözetilmeksizin yararlanmasının anayasal ve yasal bir hak olduğu vurgulanırken, eğitim çalışanlarının haklarını korumaya yönelik hukuki mücadeleyi kararlılıkla sürdürecekleri ifade edildi.
Eğitim-Bir-Sen ayrıca, daha önce Ankara'da açılan benzer bir davada da üyeleri lehine karar alındığını hatırlatarak, koordinatör öğretmenlerin hak kaybı yaşamaması için yargı sürecini yakından takip etmeye devam edeceklerini bildirdi.
Mahkeme kararına ulaşmak için tıklayınız.