SON EKLENENLER

Sigorta Fiyatları Araç Sahiplerini Zorluyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ve kasko ücretlerindeki yüksek artışların vatandaşları zor durumda bıraktığını belirterek, sigorta sisteminde yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.
31 Mayıs 2026 11:53

Trafikte yaklaşık 34 milyon aracın bulunduğunu ifade eden Palandöken, milyonlarca aracın zorunlu trafik sigortası ya da kasko olmadan trafikte yer aldığını kaydetti. Sigorta fiyatlarının araç sahipleri için ciddi bir yük haline geldiğini dile getiren Palandöken, şirketler arasındaki fiyat farklarının da vatandaşta güvensizlik oluşturduğunu söyledi.

Aynı araç için farklı şirketlerin farklı fiyatlar sunduğunu belirten Palandöken, poliçe içeriklerinin vatandaş tarafından yeterince incelenemediğini, hasar anında ise çeşitli mağduriyetlerin yaşandığını ifade etti.

Özellikle ticari araç sahiplerinin yüksek sigorta maliyetlerinden olumsuz etkilendiğini vurgulayan Palandöken, sistemin daha adil ve sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Trafik sigortasında fiyatların enflasyonla uyumlu olması gerektiğini belirten Palandöken, “Bir yıl içinde yüzde 100’e varan artışlar vatandaşın ödeme gücünü zorluyor. Bu nedenle sigorta sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Artan araç bakım giderleri, yakıt maliyetleri ve trafik cezalarının da sürücüler üzerindeki ekonomik baskıyı artırdığını söyleyen Palandöken, birçok kişinin araç kullanmaktan çekinir hale geldiğini ifade etti.

KAMU EXPRESS

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER